7 Haziran 2013 Cuma

Direnişi Anlamak

Özgür olmak zor iştir. Akıl ister, sorumluluk ister, yürek ister. Bu nedenle bir kısmımızın sorgusuz sualsiz biat edecek yöneticiler aramaları, bulduklarında da ona yapışıp kalmaları, ne yapacağımızı söylesin diye ağzının içine bakmalarına çok şaşırmıyorum. Bunlardan sıyrılıp ben doğruyu yanlışı ayırt edebilirim diyenlere azınlık veya çapulcu deniyor artık.

Taksim Gezi Parkı' ndaki direnişi anlayabilmek için korkmadan çekinmeden 1-2 saat gidip orayı görmek, orada kamp kurmuş nöbet tutan vatandaşlar ile bir iki kelime sohbet etmenizi öneririm. Medyadan haber alamadığınız, yapılan haberler de sadece direnişi kötü göstermeyi hedefleyen seçilmiş görüntüleri içerdiği için maalesef direniş sanki bölücü bir hareketi bir teröristler toplantısıymış gibi gösteriliyor.

Dahası bugün (09.06.2013) başbakan çok talihsiz bir konuşma yaparak doğru olmadığı ispatlanmış 2 kışkırtıcı bilgiyi sanki gerçekmiş gibi olayları sadece başbakanlarının ağzından duyabilen halkla paylaştı.
Taksimde başörtülü kızlara saldırılmış!!
Camiye ayakkabılarla girilmiş, bira içilmiş!!

Halkı din hassasiyeti üzerinden karşı karşıya getirmek gibi tehlikeli bir hamleyi anlayamamam bir kenara, bir ülkenin başbakanının halka bu kadar açık bir şekilde yalan söylemesi, halkı kışkırtması suçtur.

Twitter hesaplarında paylaştıkları bazı mesajlar için gözaltına alınan vatandaşlar varken, bir başbakanın meydanlarda halkı galeyana getirecek gerçek dışı bilgilerle halkı heyecanlandırması suç değil midir?

Gezi parkında zaman zaman siyasi bir takım liderlerin ve partilerin poster ve bayrakları açılsa da bunlar hemen orada ne için bulunduğunu iyi idrak etmiş çoğunluk tarafından alandan uzaklaştırılıyor.

Büyük kısmı orada sadece vatandaş olarak bulunmayı tercih eden ve aksi bir ortamın oluşmasına sonuna kadar karşı olan bu insanlara, pkk ile omuz omuza yürüyorlar, bölücüler, dine saldırıyorlar, çapulcular, piyonlar diyerek saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder